Dragocenosti znotraj naših izgub

V družbi, ki favorizira uspešnost, srečo in mladost, je žalovanje skorajda tabu, zato nam boleče primanjkuje orodij, kako se z izgubami srečevati. A izgube so naraven del življenja, od tistih velikih – izguba ljubljene osebe, službe ali zdravja – do manjših, ki se zgodijo preko dneva. V delavnici bomo skozi voden proces prepoznali dragocenost v izbrani izgubi ter s tem pospešili proces celjenja.

Delavnica bo v manjši skupini, zato so nujne prijave.
Prispevek 30 EUR poravnate na samem srečanju.

 

Voditeljici:

Darja Taisa Cerkvenik

Darja Taisa je profesorica defektologije, maserka, terapevtka, coachinja in voditeljica delavnic. Je strokovnjakinja za procese osebnostnih sprememb, področje komunikacije in odnosov. Kot izobražena prostovoljka pri hospicu ima izkušnje z umirajočimi in njihovimi svojci. Lastna izkušnja izgube mame v osnovni šoli jo je peljala na pot raziskovanja smrti, življenja, človeške duše, procesa žalovanja in ponovnega celjenja. Še posebej jo 

navdihuje vidik nenasilne komunikacije, kjer se poglabljamo vase in odpiramo možnosti za poglobljen stik z življenjem v nas tudi v trenutkih hudih izgub. Pri svojem delu povezuje znanja z več področij in deluje po principu integrativnega pristopa. Na človeka gleda celostno, usmerjena je v pozitivno, upošteva globlje vzroke in sistemske povezave.
Globoko verjame v moč ljubezni in smisel življenja, čeprav ga včasih težko doumemo. 

Več o Darji Taisi 

 

 

Mag. Marjeta Novak

Po dvajsetih letih delovanja v organizacijskem okolju – kot voditeljica komunikacijskih in medkulturnih delavnic, svetovalka in moderatorka skupinskih procesov soustvarjanja  želene prihodnosti  – so Marjeto vzporedno začele zanimati subtilnejše ravni  človeških povezav; bodisi v skupnostnem, organizacijskem ali osebnem kontekstu. Zlasti je hvaležna mentorjem poglobljenega dialoga za razumevanje osebnih ter skupnostnih ciklov in obredov prehoda: učila se je pri Christini Baldwin in Ann Linnea, dr. Kazumi Matobi ter School of Lost Borders - ustanovi z najdaljšim stažem vodenja obredov prehoda v zahodni kulturi. Marjeta je certificirana trenerka nenasilne komunikacije, ki temelji na gojenju sočutnega in avtentičnega odnosa do sebe, drugih in življenja nasploh.

Več o Marjeti

Delavnica bo v sredo, 22. novembra 2017,
od 18. do 21. ure;
v centru Metta na Resljevi 36, Ljubljana.
Prispevek: 30 EUR; plačljiv na srečanju.

 

Prijave na tej povezavi

Lokacija

SI-1000 Ljubljana, Slovenia

Stik

+386 (0) 40 620 427
info ( afna ) humus.si

Družabno